2022 6/5

Marknadskommentar vecka 19

Vår positiva dialog med samtliga kunder kring behovet av kostnadskompensation till våra djurleverantörer fortsätter och vi möts av en stor förståelse från våra kunder. Som ett resultat av denna dialog höjer vi noteringen på både gris och nöt i vecka 19. Vi höjer gris med 75 öre/kg och nöt med 1,25 kr/kg.

Gris
Marknaden på gris förbättras successivt och grillförsäljningen börjar så smått att ta fart. Vi ser en bättre balans i vår grisaffär framåt och det tillsammans med den goda dialogen med våra kunder gör att vi höjer noteringen med 75 öre/kg från vecka 19. Smågris höjs med 20 kr/st.

Nöt
Efterfrågan på nöt är fortsatt god och vår affär förbättras successivt. Detta gör att vi  höjer noteringen på nöt med 1,25 kr/kg i vecka 19. Noteringen för mellankalv höjs med samma belopp som boskapen.

Lamm
Stabilt läge som följer plan både på får och lamm! Tack för bra ordning i slaktanmälan just nu och att ändringar sker i god tid det hjälper oss mycket. Notering vecka 19 justeras marknadstillägg får. Ny nivå 50 kr/st.

Trevlig helg

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.