2022 3/6

Marknadskommentar vecka 23

Lamm
Styckmästarens Utvalda från Scan säljer fortsatt bra. Helfallsmarknaden är mer pressad. Noteringen för lamm höjs 2,50 kr/kg vecka 23. Vi behöver som vanligt fler lamm till slakt i juli – håll igång tillväxten på lammen med tillskottsutfodring, väg för att kontrollera. Nya leverantörer hälsas välkomna både i sommar/höst samt inför 2023. Hör av dig till oss så berättar vi mera om vår lammaffär. Kom med i ett ökande team hos oss – vi ökade vår andel av slakten på lamm kvartal ett till drygt 39%.

Nöt
Vi har en fortsatt god efterfrågan på nöt inkl färs. Vi har som vanligt ett antal nyheter till grillsäsongen bla Scans Cheddarburgare som är gjorda på finaste svenskt nötkött blandat med en riklig mängd av krämig Cheddar. Den smälta osten gör dem extra saftiga med en härlig smak och god sälta. 

Vi följer vår plan för slakt och styckning, tack för god dialog kring anmälan av nöt. Vi söker fler livkalvar i södra och mellersta Sverige – kontakta kalvförmedlingen på tel 0771-500 500. Notering livkalv höjs 1 kr/kg vecka 23, slaktnoteringen oförändrad.

Gris
Vi är stolt huvudsponsor av årets Grisstämma i Sunne 19-21 juni. Kom och träffa oss, besök vår monter, flera inköpare på plats jämte Magnus Lindholm Operativ Chef HKScan Sverige.

Håll utkik i butik efter våra goda lufttorkade charkuterier! Notering vecka 23 oförändrad.

Vi önskar alla en trevlig helg och nationaldag!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.