2022 7/6

Träff med HKScan i Mariestad 14 juni

Varmt välkomna till en gårdsträff hos Bengt Engdahl med kollegor på Månsagården i Mariestad!
Bengt Engdahl driver en ekologisk mjölkproduktion med 260 mjölkande Holsteinkor och lite köttdjur tillsammans med fyra anställda. Gården ligger strax utanför Mariestad och tillsammans med ett växtodlingsbolag som drivs parallellt med mjölkgården brukas totalt 620 hektar. Bengt är med i HKScans Gårdsinitiativ och brinner för ny teknik och innovation vilket kommer spegla temat på gårdsträffen.

När? Tisdag 14 juni 2022

Tid? Vi startar kl. 10:00 och planerar att vara klara vid 14-tiden.

Var? Månsagården, Mariestad. Vi startar ute i fält cirka 1,5 mil från gården, Storegården 1, 542 92 Mariestad. GPS-nål: 58°43’47.6″N 13°55’59.6″E – Google Maps Koordinater: 58°43’47.6″N 13°55’59.6″E Samåkning kan ordnas från gården om man vill det!

OSA Senast fredag10 juni till sara.samuelsson@hkscan.com eller 070 953 02 87

Övrigt: Kom ihåg att komma med rena kläder och skor för att minska risken för smittor.

Program:

10:00 Vi startar ute i fält för att se hur gårdens eldrivna och självgående odlingsrobot fungerar i foderbetsodlingen.

10:45 Därefter tar vi oss vidare till åkerbönsrosteriet för att titta på kvarnanläggningen, rostningen och även systemet med släpslangsspridning av gödsel som ligger i anslutning.

11:30 Sista stoppet blir på Månsagården där vi kikar in i stallarna och diskuterar hur de arbetat med att utveckla produktionen till att bli så produktiv och kostnadseffektiv som möjligt både med foder, vallodling, avel, bete, bevattning, solceller, gödselseparator m.m.

12:30 Vi bjuder på lunchgrillning med hamburgare och fika efteråt.

13:00 När vi börjar bli klara med lunchen är Magnus Lindholm, operativ chef och ansvarig för djurinköp, inbjuden för att prata lite om omvärldsutmaningen vi befinner oss i just nu och vikten av att vi fortfarande vågar satsa, utvecklas och håller i vår produktion av svenska livsmedel.

14:00 Nöjda och glada tackar vi för dagens gårdsbesök hos Månsagården!

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.