2022 23/6

Marknadskommentar vecka 26

Nöt
Oförändrat marknadsläge, vi säljer som planerat. Notering på boskap höjs 75 öre/kg vecka 26. Livkalv höjs 1 kr/kg. Kom ihåg att kalvförmedlingen inte flyttar kalvar vecka 28-29. Anmäl dina kalvar nu så försöker vi hinna hämta dom innan semesteruppehållet! Under vecka 28-29 kan du ringa oss som vanligt och anmäla kalvar till förmedling!

Lamm
Kom ihåg att idag är sista dag för att planera slakten för augusti-september! Vecka 26 börjar merbetalningen för pälsskinn som är godkända vid mönstring hos oss på HKScan. Tillägget är 225 kr per godkänt skinn. Du som ska ha skinn på återtag var noga med MÄRKNING med rätt röda signalmärken samt korrekt FÖLJESEDEL! vi kommer tyvärr behöva öka avgiften vid brister i detta. Det är dina skinn – var rädd om dem!

Gris
Tack för en fantastiskt god stämning på Grisstämman i Sunne och roligt att våra lufttorkade produkter samt köttet på middagen på kvällen uppskattades! Stort Tack!

Vi vill uppmärksamma om följande på gris: Det har tillkommit krav på förflyttningsdokument av gris med den nya förordningen, vilket du finner här: FÖRFLYTTNINGSDOKUMENT – gris – Jordbruksverket. Detta gäller för alla livdjur som förflyttas.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.