2022 24/8

Dags att söka krisstödet

Regeringen har beslutat om ett riktat ekonomiskt stöd till djurproduktion, växthusföretag och yrkesfisket. Anledningen är att kostnaderna för insatsvaror inom jordbruket har ökat kraftigt den senaste tiden, bland annat på grund av Rysslands invasion av Ukraina. Det är länsstyrelsen som administrerar och handlägger stödet.

https://jordbruksverket.se/stod/lantbruk-skogsbruk-och-tradgard/krisstod-till-djurproduktion-vaxthusforetag-och-yrkesfiske

Inköparna hos oss tipsar följande:
Vi inköpare får många samtal om antal djur slaktade under 2021 till ansökan om krisstödet. När det gäller nöt och lamm hittar leverantörerna slakten under Slaktanmälan och Slaktdata och därunder Slaktstatistik nöt och lamm. När det gäller grisar får leverantören titta på sista avräkningen för 2021.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Aktuellt i media, HKScan, HKScan Agri, Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.