2022 2/9

Marknadskommentar vecka 36

Gris
Vi går upp i slakt och styckning i och med utökat samarbete med Coop kring svenskt fläskkött. Tack för förtroendet och välkommen till de nya leverantörer som möjliggör ökningen i volym. Vi söker fortsatt fler uppfödare av slaktgrisar – hör av dig om du vill diskutera med oss inför 2023!

Visste du att…
En av våra stora kunder, Scandic, arbetar aktivt för att öka antalet produkter med svenskt ursprung på sina restauranger runt om i landet. Under början av september byter samtliga Scandic-hotell ut en av sina viktigaste frukostprodukter, påläggsskinkan, mot Scans svenska alspånsrökta skinka. Scandic har tidigare serverat en importerad skinka, men för att gå i linje med sitt hållbarhetsarbete byter de nu ut den till en produkt med svenskt ursprung. Ett mycket positivt steg som även gör att vi kan öka vår produktion.

Nöt
Vi är inne i den högre slakten enligt säsong och efterfrågan är normal. Tack för en fortsatt bra anmälan av nöt, utrymmet för att anmäla nöt är öppet tom vecka 52. Har du dikalvar att förmedla i år? Hör av dig till våra inköpare, säsongen är igång tidigt i år. Vi har köpare av alla raser samt erbjuder rabatt på din nästa stambokförda avelstjur säsong 2023 om du förmedlar dikalvar i höst via oss. Notering oförändrad vecka 36.

Lamm
Sommaren har varit torr och varm vilket har påverkat lammens tillväxt. Tänk på att väga lammen och skicka inte för lätta lamm! Den ökade volymen på marknaden är enligt säsong vilket också påverkar priset på samma sätt som vanligt på hösten. Vi har god möjlighet att slakta både lamm och får i höst – alla är välkomna att höra av sig, avsett kontrakt eller ej. Ring slaktanmälan och boka in din slakt tel 0771-500 500. OBS idag den 2 september är sista datum för planeringsanmälan vecka 40-vecka 47.

Vi förmedlar som vanligt vinterlamm. Säsongen är igång! Vi har köpare och en rek prislista för 2022. Notering på får sänks vecka 36 med 2 kr/kg.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.