2022 23/9

Marknadskommentar vecka 39

Gris
I september rullade den stora nya affären med fläskkött till Coop igång och vi hälsar samtidigt ett antal nya leverantörer välkomna till HKScan! Detaljer i rimlig balans tack vare det nya samarbetet. Högt tryck på smörgåsmat och olika kampanjer. Notering oförändrad vecka 39.

Nöt
Normal marknad och försäljning för årstiden. Vi har enligt säsong en högre försäljning, slakt och anmälan. Vi följer utvecklingen noga hur konsument väljer att inhandla sin mat och vilken del av matpengen som läggs på restaurangbesök. Ingen större förändring ännu men vi ser att man väljer att handla vid fler tillfällen för att minska varje utlägg för mat per gång och troligen leder detta även till mindre matsvinn.

Vi har hög aktivitet inom vår livdjursförmedling just nu – ring och prata dikalv med oss!

Lamm
Utbudet av får och lamm är stort på marknaden. Vi behöver hjälpas åt att jämna ut tillgången över tid för att inte pressa marknaden och därmed priserna. Vi styckar enligt plan och säljer av Styckmästarens Utvalda både till livsmedelsbutiker och lagrar in till foodservice (restauranger). Stek lagrar vi för aktivitet till Allahelgonhelgen. KRAV-lamm sänks 1 kr/kg vecka 39.

Väg dina lamm innan leverans, justera anmälan i tid och hör av dig för förmedling av små lamm till slutgödning (vi har lista över köpare, rek priser etc).

Lyckad studieresa till Tyskland
Förra veckans inspirationsresa till Tyskland med våra lammleverantörer gav både kunskap och nya idéer från våra tyska kollegor. Vi kunde också konstatera att de ligger steget före oss vad gäller solceller och vindkraftsparker på de egna gårdarna – imponerande! Tack till alla för fantastiska dagar!

Trevlig helg!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.