2022 10/10

Betesbloggen No 7 2022

Perioden 9 oktober tom 23 oktober

Som det ser ut idag kommer vädret framöver att bli relativt milt, 10-14 grader, och med enbart mindre nederbördsmängder. Nattemperaturen kommer att hålla sig över 3-4 grader. Det här gör att det ser bra ut med gräsens tillväxtpotential, cirka 10-15 kg ts/dag under perioden. Eftersom dagstemperaturen kommer att hålla sig runt 12 grader kommer kvalitén på det gräs som växer i praktiken få kraftfoderkvalitet, dvs mycket hög smältbarhet. Speciellt på de marker där torkan begränsat tillväxten tidigare under sommaren kan det bli hög tillväxt eftersom det där finns mycket näring kvar i marken.

Läs hela artikel via bifogad pdf:

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Betesbloggen, Får & Lamm. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.