2022 14/10

Marknadskommentar vecka 42

Vi inleder med spännande info från organisationen ”Från Sverige”.
För tredje året hålls ”Från Sverige-veckorna” och i år pågår de mellan den 19 september och den 2 oktober 2022. Från Sverige frågade företag och butikskedjor som ursprungsmärker med Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige vad de gör under veckorna för att göra det enkelt för kunderna att hitta märkta varor i handeln. Här ser du vad Scan, Lantmännen, SIA Glass, Kiviks Musteri, SydGrönt och City Gross svarade!

Från Sverige ställde 3 frågor:

1. Vad gör ni i butik och övrig kommunikation under Från Sverige-veckorna?

2. Varför ursprungsmärker ni med Från Sverige?

3. Vad har ni för förväntningar på Från Sverige-veckorna?


Svaren hittar du i länken!
Från Sverige-veckorna – det gör företagen, del 2! – Från Sverige (fransverige.se)

Gris
Marknad oförändrad och drar mot ökat fokus på kampanjer. Vi har som vanligt viss volym av helgskinka lagom till Alla Helgonhelgen. Notering vecka 42 oförändrad.

Nöt
Vi omfamnar stora volymer både i sälj- och slaktledet vilket är i linje med årstiden. Viss avmattning på ädla detaljer och hos konsument just nu upplevda som dyra detaljer. Vi följer våra planer och vi spår goda möjligheter att öka vårt inköp av nöt 2023 bla tack vare utökad slakt hos Delsbo Slakteri. Notering vecka 42 oförändrad.

Lamm
Vi omfamnar stora volymer både i sälj- och slaktledet vilket är i linje med årstiden. Ingen vändning ännu utan både helfallskunder och styckatmarknaden signalerar överutbud på marknaden och vi anpassar slakt efter detta för att inte pressa läget ytterligare.

Vi behöver fortsatt hjälpas åt att jämna ut tillgången av slaktlamm. Vi har stort behov av lamm under kvartal 1 men även tiden från påsk till midsommar.

Notering vecka 42 sänks får med 2,0 kr/kg.

Elmia2022
Hoppas vi ses nästa vecka på Elmia, Jönköping! Vi finns på plats 19-21 oktober i C-hallen, monter 01:37. Vi har infomaterial, smakprovning, kaffe, rolig tävling och massa annat!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.