2022 4/11

Marknadskommentar vecka 45

Vi börjar nu tydligt se effekterna av de kostnadsökningar som alla konsumenter drabbats av och efterfrågan på de ädlaste detaljerna av framförallt nötkött minskar kraftigt. Dessutom är det tydligt att efterfrågan på bas-charkprodukter ökar medan efterfrågan på premiumprodukter minskar.

Gris
En ganska normal efterfrågan för årstiden och vi börjar så smått att förbereda julproduktionen. Vi ser dock även på griskött en försämrad efterfrågan på de ädla detaljerna och då framförallt fläskfilé. Notering oförändrad vecka 45.
Nöt
På nöt har efterfrågan på de ädla detaljerna såsom entrecoté, ryggbiff och innanlår tydligt bromsat in. Detta som en följd av de kostnadsökningar som våra konsumenter och vi alla har drabbats av. En så tydlig efterfrågeförsämring påverkar hela nötaffären och vi  sänker därför noteringen med 50 öre på all nöt i vecka 45. Notering livkalv sänks 1 kr/kg samt marknadsavdrag för 14-dagarskalv ökas med ytterligare 50 kr/kalv.

Lamm
Efterfrågan på lamm är normal för årstiden och vi fortsätter att sälja bra av vårt styckade sortiment.  Däremot märks en försämrad efterfrågan från våra helfallskunder vilket hänger samman med det stora utbud av lamm som för närvarande finns på marknaden. Notering oförändrad vecka 45.

Matinspiration på scan.se
Gå gärna in på Scans hemsida för tips och recept! Trevlig helg!

https://www.scan.se/kottguiden/artiklar/storkok/

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i HKScan Agri, Marknadskommentarer, Scan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.