2022 2/12

Marknadskommentar vecka 49

Gris
Vi närmar oss jul och vår charkproduktion går för fullt med en god efterfrågan. Efterfråga på julskinka enligt lagda planer. Scans Piggham julskinka är populär samtidigt som trend pekar mot färre sålda premium skinkor såsom Eko och Gourmet vilket är förväntat utifrån hushållens ekonomiska läge. Notering oförändrad vecka 49.

Nöt
Oförändrat läge sedan sist med avtagande efterfrågan på ädla, dyrare detaljer av nöt. Färs rullar fortsatt på okej. Kom ihåg att nu är det dags att slaktplanera nöt för kvartal ett till slakt. Vi vill ge kunderna en uppdaterad prognos så de vet vad de kan förvänta sig under vintern. Ring slaktanmälan telefon 0771-500 500 eller logga in på internettjänsten www.hkscanagri.se.

Vi har fortfarande en del dikalvar som kommer in till förmedling – hör av dig om du kan få in några till i stallet! Vi söker även köpare som kan ta emot mjölkraskalvar. Notering oförändrad vecka 49.

Lamm
Försäljningen följer höstens mönster med trög efterfrågan på lamm hos helfallskunder och vi ökar därför vår egen styckning till Styckmästarens Utvalda. Vi tar gärna fler lamm omgående i slaktanmälan. Vecka 51 kommer vi ha en låg slakt pga helgerna och utleveransdagar mot kund i nästa led. Kom ihåg att nu är det hög tid att lägga in planeringsanmälan vecka 3 tom vecka 15 (inklusive påsk 2023). Ring slaktanmälan telefon 0771-500 500 eller via internettjänsten www.hkscanagri.se.

Vecka 49 höjer vi tillägg KRAV-lamm 50 öre/kg. Tillägg för pälsskinn, lamm, sänks. Ny nivå 105 kr/st.

Nu är Unga Köttbönder Grupp 2 igång!
Vi säger stort tack till alla unga fina köttbönder som vi träffade i veckans på uppstarten av HKScan Unga Köttbönder grupp 2! Ni är fantastiska, vilket gäng! Stort tack till Kim Kaer Knudsen, Magnus Palmgård Tobo Solutions, Tillväxtbolaget och Ludvig och Company för värdefull kunskap och inspiration.


Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation, Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.