2023 8/6

Homendry kampanj säsong 2023!

Nu är det dags igen för Homendry/Alka kampanj inför skörden 2023. Priset har sjunkit med ca 20% ifrån föregående år och landar detta året på 1050 pund/ton plus frakt. Var med och ta del av Homendry behandlingens stora fördelar som ökad djurprestation, lagringsstabilitet, lägre foderkostnad. Med Homendry behandlad spannmål minskar behovet av att köpa in extra protein i form av koncentrat, allt beroende på inblandning av Homendry i spannmålen. Med behandlad spannmål kan du passera gränser som du trodde var omöjliga avseende utfodrad mängd spannmål per dag och djur. Detta gäller såväl utfodring till mjölkkor som slaktnöt och får. Med tanke på torkan är det kanske just Homendry-behandling av spannmålen som kommer göra att grovfodret räcker det kommande året.

Standardinblandning av Homendry är 3%, maximal 15%, används då som pH-koncentrat alternativt plockar bort inköpt proteinfodermedel. Spannmålen bör vara mellan 16-22% vattenhalt vid behandling. Om spannmålen är torrare tillsätts vatten, vid blötare vara bör inblandningen ökas.

Mer information om Homendry finns i nyhetsbrevet om torkan som skickats ut till våra leverantörer. Kontakta Robert Nilsson för mer information eller beställning telefon 013-234541.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Foder. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.