2017 3/11

Marknadskommentar vecka 45

Gris
Oförändrad marknad och notering vecka 45. Vi vill passa på att uppmärksamma att vi närmar oss årets julproduktion med stormsteg och vi vill påminna om vikten av att så tidigt som möjligt planera julslakten av slaktgrisar och suggor.

Ett bra planeringsunderlag och en god framförhållning ger oss möjlighet att tidigt sända signaler till vår sälj- och produktionsplanering vilka volymer vi har att arbeta med. Detta gynnar både er som leverantörer men även oss som företag då vi i ett tidigt skede får grepp om balansläget och kan göra en så optimal planering som möjligt.

Vi ser gärna att ni gör en slaktplanering och anmäler slaktgrisar och suggor till slakt så tidigt som möjligt. Det kommer inte finnas något utrymmestak i anmälan – tänk på att vara noga att anmäla det som du säkert har att leverera. Vi ser din planeringsanmälan som en prognos i våra system och den är självklart möjlig att ändra fram till tisdag veckan före anmälningsveckan precis som vanligt!

Nöt
Marknaden är full av nötkött just nu. Vissa detaljer skärs ner till färs. Vi djupkyllagrar oxfilé till nyår. Dikalvssäsongen snurrar fortfarande på. Hör av dig om du vill fylla på i stallet. Notering oförändrad vecka 45.

Lamm
Marknaden är normal för säsongen. Vi tar gärna mer KRAV-lamm vecka 48, hör av dig till din inköpare om du vill börja leverera KRAV-lamm. Notering oförändrad vecka 45.

Dags att rösta!
I senaste numret av HKScan Agri tidningen presenteras årets kandidater till Årets Leverantör och Årets Transportör. Vi vill gärna att så många som möjligt är med och röstar fram årets vinnare! Röstningen pågår tills den 10 december. Om du lämnar namn och adress deltar du i utlottning av varucheckar på valfria Scan-eller Pärsonsprodukter. Tack för din medverkan! Klicka här för att rösta!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.