2012 24/4

Scan har startat grillsäsongen!

Våren är intågande och många har redan grillat första gången för i år. Nästan hälften av svenskarna grillar minst en gång i veckan under sommaren. För sex av tio är det viktigt att köttet är svenskt och en tredjedel tycker det är viktigt med närproducerat. På Scan har grillsäsongen startat och ett drygt tjugotal säsongsarbetare har anställts på Scans köttgrillcentrum som ligger i Skara.

Scans flintastek, grillspjut och grillspett är några av de 20 grillprodukter som görs på anläggningen i Skara. Här skivas, marineras och kryddas Scans färdigmarinerade köttprodukterna innan packning. Köttet är svenskt, som i alla Scan-märkta produkter. Säsongen för grillprodukter är från april till augusti. Under sommaren arbetar ett drygt trettiotal personer på grillavdelningen och för att bemanna upp produktionen har ett drygt tjugotal säsongsarbetare anställts.

Årets nya grillprodukter lanseras i butik vecka 16. Grillstek Granatäpple är kryddad med en torr rubbing med smak av granatäpple. BBQ-schnitzeln är marinerad i en BBQ-sås som har en mild hickorysmak. Bägge produkterna är väldigt möra men lite ovanliga detaljer på grillen.

Postat den av Sara Hoff.
Det här inlägget postades i Grilla, Marknadskommentarer, Produkter, Scan och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.