2012 3/7

Lyckad första dag för Svenskt Kött på Almedalen

Att bli utsedda till en av höjdpunkterna bland 1800 seminarium och få besök av upp mot hundra deltagare på dagens första paneldebatt om ”Köttfri måndag – quickfix för miljön” ska ses som en lyckad start för Svenskt Kött i årets Almedalen. Syftet med att Scan finnas på plats här i Almedalen är att skapa nätverk med bland annat politiker, bransch men också påverka och få ut positivt budskap om vårt unika svenska kött.

På dagens paneldebatt om Köttfri måndag var fokus varierande, allt från; hur mycket kött vi ska äta, vilket kött ska prioriteras (svenskt kött eller ”ful-kött”/import), att miljöpåverkan ska ses i ett helhetsperspektiv där kött enbart är en av många påverkansfaktorer, vid val av grönsaker se till att de är certifierade för att inte ge lika stor miljöeffekt, nötköttets vikt för den svenska biologiska mångfalden (”vem ska bita gräset” så inte landet växer igen), märkning av svenskt kött på restaurang men också vikten av bra regelverk/dokumentation som inköpare/kockar kan använda vid inköp eller vid offentlig upphandling.

Läs rapportering från några av de tidningar som var på plats:

http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.457254/miljopartisten-darfor-ar-det-bra-for-miljon-att-ata-kott

http://www.atl.nu/lantbruk/positivt-om-k-ttfritt-hos-svenskt-k-tt

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.