2014 12/9

Marknadskommentarer v 38

Nöt

Höstsäsongen fortsätter och efterfrågan är oförändrad jämfört med föregående vecka. Vilket betyder att det är slutsålt på mindre ädla detaljer och balanserad efterfrågan på färs.

Anmälan av slaktnöt håller fortsatt god takt så hör av dig i god tid för bokning av slakt. Vi prioriterar alltid akuta kor för hämtning som en del av vår service.

Full fart med dikalvsförmedling och förmedling livkalv. Hör av dig om du har dikalv eller livkalv att sälja!

 

Lamm

Fortsatt hög anmälan och vi slaktar över plan.

Marknaden är oförändrad.

Notering lamm sänks 1 kr/kg och får 0,50 kr/kg

Viktigt! Spreja inte färg över ryggen som märkning när du sorterar ut djur till slakt, skinnen blir förstörda och kan ej tas tillvara!

 Vi har bra hämtning på lamm, ring slaktanmälan. Får är längre väntetid.

 

Gris

Marknaden på fläsk är relativt god. Bra försäljning på t.ex. kotlett och filé. Vi ser en positiv utveckling av försäljningen framåt, vi går mot jul, varav slaktgrisnoteringen höjs med 20 öre, ny noteringen 14,50:-/kg.

Vi planerar även för en ökad slakt under hösten, detta utifrån två aspekter. Dels att vi behöver ha många detaljer till butik inför jul samt för att parera minskad slakt under julveckorna. Vi vill därför redan nu informera om följande kommande förändring:

  • Vecka 40 sänks övre viktgränsen från 99,9 kg till 94,9 kg, nytt viktintervall för bäst betalda är då 70-94,9.

Vi uppskattar att många planeringsanmäler sina grisar till slakt, vill dock påminna om vikten att finjustera denna anmälan senast tisdag veckan innan slaktvecka. Antingen justerar ni via internet-inloggning eller ringer ni slaktanmälan på 0771-500 500.

Postat den av Göran Niléhn.
Det här inlägget postades i Får & Lamm, Gris, HKScan Agri, Marknadskommentarer, Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.