2017 7/7

Marknadskommentar vecka 28

Gris
Stabilt läge på marknaden. Notering oförändrad vecka 28. HKScan fick mycket beröm för sin goda macka som fanns att tillgå under Almedalsveckan. Mackan var baserad på de goda påläggen ur Pärsons sortiment och mättade många hungriga Almedals Minglare!

Nöt
Ganska stilje på marknaden och en del mindre ädla detaljer skärs ner till färs. Vi håller dock plan för slakt och styckning så det känns okej. Fortsatt behov av mjölkraskalvar i vår förmedling – du kan ringa och anmäla kalv som vanligt hela sommaren på tel: 0771-500 500.

Lamm
Tack för att alla hjälps åt och hålla anmälan uppdaterad! Fortsätt väga lammen ofta och hör av er vid ändringar! Styckatmarknaden enligt plan medan vi ser lite nedgång på helfallsmarknaden i och med Ramadan är avslutad.

Kontraktstillägg sänks 1 kr/kg på lamm enligt plan vecka 28. Marknadstillägg får upphör enligt plan. Notering lamm sänks 50 öre/kg.

Trevlig helg
Inköparna Lars Svensson och Cajsa Aaby-Ericsson hälsar och tackar för den fantastiska uppslutningen på träffen i Glimåkra hos Mikael Göing. Det kom över 110 personer och det fanns goda hamburgare att äta, intressant information att ta del av och fint stall att titta på.

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.