2022 18/3

Marknadskommentar vecka 12

Ett osäkert världsläge sätter vardagen i gungning på många olika sätt och våra tankar går till de som drabbas direkt av kriget. För oss i Sverige handlar det framförallt om skenande kostnader för energi och drivmedel och på lantbrukssidan även konstgödsel och foder vilket drabbar er, våra leverantörer, mycket hårt. Vi på HKScan har, tillsammans med er, övriga aktörer i branschen och våra politiker, ansvaret för att det även på längre sikt finns mat från svenska gårdar i våra butiker.

Den senaste tiden har vi arbetat intensivt, i  dialog med våra kunder, för att säkerställa ett bra underlag för prishöjning till er leverantörer, och vi har nu beslutat att från och med vecka 12 höja vår notering för samtliga djurslag enligt följande:

  • Slaktgris höjs med 1 kr/kg, sugga med 50 öre/kg och 20 kr/st för smågris
  • Nöt höjs med 1,75 kr/kg för ungnöt och 1 kr/kg för äldre nöt
  • Lamm höjs med 3 kr/kg och 25 kr/st marknadstillägg för får

Vi fortsätter hålla en tät kontakt med dig som är leverantör.  Ring eller maila oss gärna om du har frågor. Vi uppdaterar alltid senaste nytt på bloggen www.hkscanagri.se och vi kommer att återkomma kontinuerligt med skriftliga leverantörsbrev.  Vårt arbete via branschföreningarna fortsätter med påverkansarbete av oförminskad styrka för att driva opinion för ökade anslag till er lantbrukare samtidigt som vi utnyttjar våra konsumentkanaler för att uppmana till köp av svenska produkter när man handlar mat i butik.

Tack för att du levererar till HKScan!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Marknadskommentarer. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till "Marknadskommentar vecka 12"