2023 6/4

Marknadskommentar vecka 15

Gris
Marknaden för griskött och chark präglas fortsatt av en ökad kampanjandel  och en jakt på lägre priser. Vi säljer mer av våra basprodukter medan våra premiumprodukter tappar i försäljning. Vi hoppas på ett bättre grillväder framåt för att kunna kicka igång vår grillförsäljning på allvar. Noteringen oförändrad i vecka 15.
Nöt
Stabilisering av marknaden och vi ser fram emot våren och värmen som kickar igång grillning och ökad försäljning av grillprodukter. Kom ihåg att nu är det dags att lägga in slaktplanering kvartal 2, tack för din medverkan. Notering oförändrad vecka 15.

Lamm
Tack för levererade lamm till påsken 2023! Vi har klarat vårt åtagande och hållit det som utlovats till kunderna. Den ansträngda situationen för hushållen börjar få effekter även på lamm. Notering oförändrad vecka 15.

Kom ihåg marknadstillägg för får pågår tom vecka 20. Välkommen med din anmälan. Vi tar även emot fler lamm – kontakta slaktanmälan eller din inköpare.

Återträff för HKScan Unga Köttbönder grupp 1
I veckan var det bra dagar tillsammans med deltagare från Unga Köttbönder som deltog i utbildningen 2020-2021. Programmet inleddes med studiebesök på Månsagården som har mjölk, kött och foderproduktion. Senare på dagen fick deltagarna lyssna på Lars Hermansson, Foderchef på Lantmännen samt Magnus Lindholm, Direktör Inköp Djur på HKScan. Tack alla för mycket lyckad träff!

GLAD PÅSK!

Postat den av Elisabeth Svensson.
Det här inlägget postades i Kommunikation. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.