2023 13/4

Träff – Köttrassemin i mjölkbesättningar

HKScan medverkar på Växas Träff i Krokom nästa vecka – hoppas vi ses!?

Hur kan aveln optimeras i din egen besättning och samtidigt skapa lönsamhet i hela kedjan? Välkommen på träff för att diskutera kött på mjölk!

alt-text

Datum: 20 april
Plats: Krokoms Wärdshus, Föllingevägen 2, 835 32 Krokom.

Tid: 09:30 – 15:00

Kostnad: 350 kr

​Mjölkraskalvar kan vara svåra att sälja vidare, men varför ser det ut så, och vilka kalvar är det egentligen som efterfrågas av uppköparna? Välkommen till en träff där vi tillsammans med HKScan fokuserar på möjligheterna med användningen av köttrassemin i mjölkbesättningar! Träffen vänder sig till såväl mjölkproducenter som kalvuppfödare. 

Medverkande: Avelsrådgivare Maja Sundström visar på hur vi med hjälp av en avelsstrategi kan få fram de mest gynnsamma förutsättningarna för varje gård.
Produktansvarige avel köttraser Johanna Bengtsson, presenterar NBDI, ett index för Nordisk Köttavelsvärdering på mjölkkor, och vi tittar på hur man kan använda det i sin strategi.
Lars Nilsson och Per Olsson från HKScan presenterar nuvarande marknadssituation, hur efterfrågan ser ut och visar på möjligheter framåt.
Medverkar gör även Anna Bergfors, produktionsrådgivare Växa. 

Program: Kl 9.30 börjar vi med förmiddagsfika, runt 12 tar vi uppehåll för Wärdshusets lunchbuffé och 14.30 avrundar vi dagen med fika med gemensam diskussion. 

Anmäl dig på www.vxa.se/kalender senast 17 april.

Postat den av Admin HKscanAgri.
Det här inlägget postades i Nöt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.